De firma Blickle

Al vele jaren betrouwbaar aan uw zijde

Familiebedrijf sinds 1953

In 1953 verdeelde Wilhelm Sülzle zijn gevestigde ijzerwarenfabriek onder zijn zonen en zijn schoonzoon Heinrich Blickle in drie zelfstandige bedrijven. De nieuw opgerichte firma Blickle nam de productie van ijzeren karrenwielen over en ontwikkelde daaruit een uitgebreid assortiment hoogwaardige wielen zwenk- en bokwielen. Typische Zuid-Duitse deugdzaamheid, vlijt, kwaliteitsbewustzijn en ondernemerschap zorgden ervoor dat de producten permanent verbeterden. Na het plotse overlijden van Heinrich Blickle in 1961 nam zijn echtgenote Elisabeth Blickle de leiding over het bedrijf over.

Vandaag de dag leidt Reinhold Blickle, de zoon van de oprichter, het bedrijf als bedrijfsleider samen met zijn vrouw Denise Blickle, Walter Wager en sinds 2017 ook samen met zijn twee kinderen Dr. Sarah Blickle-Fenner en David Blickle. In de afgelopen decennia heeft Blickle zich ontwikkeld tot een van de wereldwijd toonaangevende fabrikanten van wielen. Daarbij gaan technologische innovatie en het respect voor de traditionele waarden van een familiebedrijf steeds hand in hand - een bedrijfsfilosofie die ook in de derde generatie wordt voortgezet.

De Blickle-groep heeft momenteel meer dan 1200 mensen in dienst, waaronder meer dan 900 op het hoofdkantoor in Rosenfeld. In 20 verkoopfirma's in Europa, Amerika, Azië en Australië en met agentschappen in 120 landen zorgen geschoolde vakmedewerkers voor kennis en service bij de klant. Met een uiterst modern logistiek centrum garandeert Blickle u een uitstekende leveringsprestatie: meer dan 8000 producten worden binnen een dag klaargemaakt voor verzending, voor andere 12.000 artikelen gebeurt dat binnen 1-3 dagen – en dat voor geheel Europa.


Vooruitgang is bij ons een traditie

Succes leeft alleen, als we uit het verleden leren om ons op de toekomst voor te bereiden. Bij ons is vooruitgang traditie. Ons bedrijf is in 1953 opgericht en is vandaag de dag een van 's werelds drie meest toonaangevende fabrikanten van wielen. Dat getuigt van kennis en bekwaamheid. Van toewijding. Van kwaliteit. Van innovatie.

1953

Bedrijfsformatie

Blickle gebouw 1953

Heinrich Blickle richt zijn bedrijf op met 8 medewerkers. In de toenmalige werkplaats begon hij met het maken van ijzeren kruiwagenwielen.

1961

Het noodlot

Heinrich en Elisabeth Blickle

De oprichter van het bedrijf, Heinrich Blickle, overlijdt. Zijn vrouw Elisabeth Blickle neemt het management op zich.

1967

Begin van de internationalisering

Gebouw Blickle Zwitserland 1967

Oprichting van de eerste verkoopafdeling in Zwitserland.

1977

De 2e generatie

Reinhold Blickle

Reinhold Blickle, zoon van de oprichter van het bedrijf en huidige bedrijfsleider, treedt toe tot het bedrijf.

1998

Nieuwe technologie

Polyurethaan wielen

Aanvang van de productie van polyurethaan wielen.

2002

Groei

Blickle verkoopkantoor 2002

Bouw van een nieuw kantoorgebouw.

2006

Nieuwe productiebranche

Spuitgieterij voor kunststoffen

Deelname in een bedrijf van kunststofspuitgieten en oprichting van de onderneming BW-Plast GmbH die vandaag de dag volledig in het bedrijf geïntegreerd is.

2010

Investeringen

Blickle logistiek centrum

Bouw van een logistiek centrum met geautomatiseerd centraal magazijn en magazijn voor kleine onderdelen.

2015

Nieuwe afdeling elektromobiliteit

ErgoMove

2017

De 3e generatie

Sarah en David Blickle

Dr. Sarah Blickle-Fenner en David Blickle treden toe tot het bedrijf.

2018

Uitbreiding op de Amerikaanse markt

Gebouw Blickle US

Nieuwbouw van een opslag- en kantoorgebouw met meer dan 5.000 m² in de VS.

2020

Nieuwbouw Rosenfeld

Nieuw hoofdkantoor in Rosenfeld

Bouw van een klantencentrum en uitbreiding van het administratiegebouw.