Made by Blickle

Ons doel: Het optimale voor elke toepassing

Innovatie. research. ontwikkeling

We zijn creatief en bedenken voortdurend nieuwe oplossingen. Onze gespecialiseerde teams van experts bestaan uit ervaren ontwerpers die op basis van klantvereisten perfecte producten weten te creëren. Met state-of-the-art methoden zoals lineaire en niet-lineaire FEM-berekeningen en samenwerking met gerenommeerde instituten brengen onze ontwikkelaars nieuwe ideeën tot leven. Naast concrete technische vereisten, maakt fundamenteel onderzoek ook deel uit van ons werk. Dit betreft de optimalisatie van wielmaterialen en de ontwikkeling van elektrische wielaandrijfsystemen.

Internationale leveringsprestatie

Extreem snel. Extreem betrouwbaar.

Bij Blickle kunt u maximale betrouwbaarheid verwachten op alle gebieden. Met ons uiterst moderne logistiek centrum garanderen we u uitstekende leveringsprestatie: Meer dan 8000 producten worden binnen een dag klaargemaakt voor verzending, voor andere 12.000 artikelen gebeurt dat binnen 1 tot 2 dagen – en dat voor geheel Europa.

Dagelijks verlaten 60 tot 70 ton goederen ons logistieke centrum in Rosenfeld. Het centrale magazijn is 40 meter hoog en heeft 43.400 plaatsen voor palletboxen of Europallets, die door een volautomatische laadstraat worden bediend. Het magazijn voor kleine onderdelen bevindt zich ernaast en heeft 54.000 bijkomende plaatsen. Zo garanderen we een optimale materiaalvoorziening van onze productie, en de snelle en absoluut betrouwbare levering aan onze klanten.

Instrumentenconstructie en staalbewerking

Als het goed moet zijn, maakt men het zelf.

Marktleider zijn houdt ook een grote verantwoordelijkheid in. Ons pad: wij produceren zelf, vanaf het begin. U vindt dus zowel het gereedschap en de machinebouw als de staalverwerking.

Staalbewerking
Instrument- en machinebouw

Voor elke behoefte ontwerpen en bouwen we de juiste gereedschappen, apparatuur en systemen zelf – door hooggekwalificeerde medewerkers en een modern machinepark. Dat biedt u grote voordelen: we converteren klantspecifieke eisen bijzonder snel en kostenefficiënt naar seriële producten. Omdat we onze eigen gereedschappen bouwen, wordt de consistente hoge productkwaliteit en de bruikbaarheid van onze gereedschappen gegarandeerd.

Staalbewerking

Onze hoge mate van verticale integratie biedt niet alleen volledige controle over de kwaliteit en leverdata, we kunnen ook snel reageren op klant- en marktvereisten. Bij het vormen van staal vertrouwen we op flexibiliteit. Ons omvangrijke persenpark bestaat uit hydraulische en excentrische persen, en stansmachines met een perskracht tot 630 ton. Coils met een dikte tot 12 mm worden volledig automatisch verwerkt. De persen zijn geoptimaliseerd voor de wielproductie. Dit stelt ons in staat om efficiënt zeer grote hoeveelheden te produceren en is flexibel genoeg om zelfs kleine partijen rendabel te realiseren.

Lassen

Handmatig of automatisch. In elk geval exact.

Goede verbindingen garanderen een lange levensduur. Bij het lassen is precisie de doorslaggevende factor. Met de hand waar nodig, automatisering waar mogelijk. Doordat wij zeer streng op de kwaliteit van onze gecertificeerde lassers, zowel mens als machine letten, bereiken we een consistent goed resultaat. Omdat alleen precieze naden onze zwaarlast-zwenkwielen de nodige stabiliteit en zekerheid geven waarop u op elk moment vertrouwen.

Polyurethaan op zijn best

Ervaring. Knowhow. Ideeën.

Polyurethaan gieten

Voor de kwaliteit van polyurethaan moet naast de verwerking ook het recept goed zijn. Dat is de reden waarom we ons hebben ontwikkeld tot een polyurethaanspecialist.

Tal van factoren beïnvloeden de kwaliteit van PU-wielen. De metalen velgen worden automatisch gestraald, gereinigd en voorzien van een primerlaag, zodat ze perfect zijn voorbereid. Het daaropvolgende gieten vindt plaats in het warmgietproces bij lage druk met pc-gestuurde machines. Afhankelijk van de taak worden vervolgens de nodige additieven zoals kleurpigmenten, activatoren of antistatica toegevoegd. Dit stelt ons in staat om klantspecifieke eisen exact en flexibel te vervullen.

  • PU-wielen in alle maten, van 25 tot 1000 millimeter diameter.
  • Uitgebreide kwaliteitssets.
  • Loopvlakhardheid van 75 tot 96 Shore A.
  • Speciale kleuren volgens de eisen van de klant.

Kunststof spuitgieten

Innovatie in de kunststofverwerking

Als u toonaangevend wilt blijven op de markt, moet u flexibel zijn: Wij zijn in staat om een breed scala aan kunststof wielen te produceren – of het nu hittebestendig, elektrisch geleidend, glasfaserverstärkte glasvezelversterkt of tal van andere varianten zijn.

Ons grote machine- en fabriekspark voor het spuitgieten van kunststof onderdelen bestaat uit de nieuwste, ultramoderne machines. Via gekoppelde systemen kunnen we meercomponentenwielen volledig automatisch produceren. Dankzij de extreem krachtige gereedschapstechnologie bereiken we optimale cyclustijden met een constant hoge kwaliteit..

Montage

Zelf geproduceerd. Zelf gemonteerd.

Voor de montage van behuizingen en wielen heeft Blickle volautomatische montage-installaties ontwikkeld. Ze werken consistent hoogwaardig, rationeel en kosteneffectief. Nog een voordeel voor u is onze flexibiliteit: Als het gaat om het realiseren van speciale klantverzoeken in kleine batches, komt er handwerk bij kijken.

Op een oppervlakte van bijna 60.000 vierkante meter worden zo elk jaar meer dan 15.000.000 wielen en zwenkwielen geproduceerd, elke dag meer dan 60.000 stuks. Talrijke test- en controlestations geïntegreerd in onze productielijnen garanderen onze hoge gecertificeerde kwaliteitsnorm.

Kwaliteit, milieu en energie

Wij vragen uw vertrouwen.

Onze kwaliteitsmanagementsystemen vormen de basis voor de voortdurende verbetering van de kwaliteit van onze producten en processen. Daarbij hechten wij veel waarde aan duurzaam beheer en efficiënt energiegebruik. Deze standaard wordt regelmatig gecontroleerd door de juiste certificeringsbedrijven.

Kwaliteitsbeheer

Het vertrouwen van de klant is voor ons erg belangrijk. Dit vertrouwen hebben we bewerkstelligd door een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Dankzij onze eigen productie en de bewuste keuze voor ‘Made in Germany’ hebben we vanaf het begin de controle. Het is onze uitdaging om elke dag beter te worden. In die optiek beschouwen we fouten als mogelijkheden tot verbetering. Het is geen toeval dat Blickle al in 1994 als eerste Duitse fabrikant van wielen en zwenkwielen het DIN ISO 9001-certificaat werd toegekend. Ons kwaliteitsborgingssysteem heeft tot doel om onze hoge kwaliteitsnormen in alle afdelingen en processen te garanderen om op die manier onze klanten in hun eigen kwaliteitseisen optimaal te ondersteunen. Daarin spelen uitgebreide materiaal- en productcontroles een doorslaggevende rol. Hiervoor hebben onze ingenieurs de beschikking over talrijke, moderne testinstallaties, zoals een roterende testopstelling tot 5,5 t belasting, machines voor materiaaltests en klimaat- en verwarmingskamers. Moderne testmachines voeren tests uit op wielen en zwenkwielen volgens DIN EN 12527-12533, naast andere destructieve testmethodes. Controles van het eerste en laatste stuk van een serie en eigen controles van operators zijn evident.


Kwaliteitswaarborging bij Blickle 
Milieumanagementsysteem

Duurzaam handelen is een principiële verantwoordelijkheid voor Blickle. Om die reden hebben wij in april 2012 een milieumanagementsysteem volgens DIN EN ISO 14001:2009 in ons kwaliteitsborgingssysteem geïntegreerd. Hierin verplichten wij onszelf ertoe om onze processen en producten inzake hun milieucompatibiliteit permanent te verbeteren. De ontwikkeling van milieuvriendelijke producten, de verantwoorde omgang met grondstoffen in het productieproces, het gebruik van regeneratieve energie en de bewustmaking van alle medewerkers over een milieuverantwoord gedrag zijn de kerndoelen van ons milieumanagementsysteem.

Energiemanagementsysteem

In 2014 heeft Blickle een energiemanagementsysteem volgens DIN EN ISO 50001 ingevoerd. Het doel van dat systeem is om het energieverbruik in alle geledingen van ons bedrijf te minimaliseren. Het energiemanagementsysteem helpt ons in ons streven om het milieu nog minder te belasten, bijvoorbeeld door het verlagen van de CO2-uitstoot. Tegelijkertijd moeten alle medewerkers ervan bewust worden gemaakt dat een verantwoorde omgang met energie en grondstoffen onontbeerlijk is.