Blickle investeert in de toekomst

De bouwprojecten van de nieuwe productiefaciliteit voor polyurethaan en het administratief gebouw verlopen volgens plan

In de voorbije maanden waren er voor Blickle meerdere redenen om te vieren: De ruwbouw van het nieuwe administratief gebouw is klaar en de verhuis naar de nieuwe productiefaciliteit voor polyurethaan is in volle gang. In het kader van zijn expansiestrategie op de lange termijn breidt Blickle zowel de oppervlakte van zijn productieruimte als het aantal kantoorwerkplekken uit. Bovendien werd er in het hoofdkantoor van Rosenfeld een nieuw klantencentrum met kantine voor medewerkers ingericht.

In maart 2020 gingen de bouwonderneming van start met de nieuwbouw van de productiefaciliteit voor polyurethaan. Op 29 september 2020 vond dan de eerste spadesteek plaats voor de uitbreiding van het administratief gebouw, dat naar verwachting begin 2023 klaar zal zijn. In de komende jaren rekent Blickle in alle bedrijfsonderdelen op een stijgende vraag, aangezien steeds meer klanten wereldwijd kiezen voor de competentie van de wielenspecialist. In het bijzonder voor wat de polyurethaan wielen betreft verwacht Blickle een bovengemiddelde groei. Daarom wordt het oppervlak voor de productie van polyurethaan uitgebreid met 24.000 vierkante meter nieuwbouw en biedt het plaats voor ongeveer 100 nieuwe banen. Het productiegebouw is rechtstreeks verbonden met het logistieke centrum, zodat de stappen in de productie uiterst efficiënt kunnen gebeuren. In het nieuwe polyurethaan-competentiecentrum staat een laboratorium met de modernste uitrusting ter beschikking. De meer dan 200 nieuwe kantoorwerkplekken die in de uitbreiding van het administratief gebouw ontstaan zijn volledig ingerichte workspaces met ontspannings- en communicatieruimten.

Blickle speelt een belangrijke rol als grootste werkgever in Rosenfeld. In de hoofdzetel werken momenteel meer dan 900 van de in totaal ruim 1.200 medewerkers van de groep. Door de grootste investering in zijn geschiedenis zet Blickle duidelijk in op zijn Duitse locatie. “De coronapandemie heeft ons opnieuw getoond dat we met onze kwaliteit ‘Made in Germany’ en productie door professionals uit de streek de juiste weg hebben gekozen”, aldus beherend vennoot David Blickle. “Door onze sterke groei is er een grote behoefte aan specialisten”, gaat hij verder. Ondanks de moeilijke omstandigheden bleef Blickle in het jaar 2022 groeien, zowel voor wat de omzet als het aantal medewerkers betreft. De directie is daarbij optimistisch.

Timelapse-video’s over de bouwprojecten van Blickle

productie van polyurethaan

Administratief gebouw

Mijlpalen van de Blickle-bouwprojecten

Maa 20

Spadesteek productie van polyurethaan

Spadesteek productie van polyurethaan Blickle

Op 19.03.2020 vindt de officiële eerste spadesteek voor de nieuwe productiefaciliteit van polyurethaan in Rosenfeld plaats.

Sep 20

Spadesteek administratief gebouw

Spadesteek administratief gebouw Blickle

Slechts enkele maanden na de eerste spadesteek voor de productiefaciliteit van polyurethaan begint ook de bouw van het nieuwe administratief gebouw met klantencentrum en personeelskantine.

Sep 20

Montage van steunen

Blickle Montage van steunen

In september 2020 worden de steunen voor de nieuwe productiefaciliteit van polyurethaan geplaatst.

Okt 20

Levering groen staal

Blickle Sülzle groen staal

Op 12.10.2020 levert SÜLZLE Stahlpartner het eerste CO2-neutrale staal aan de bouwplaatsen van Blickle.

Okt 20

Uitgravingen administratief gebouw

Blickle Uitgravingen administratief gebouw

De grondwerkzaamheden van het klantencentrum en het nieuwe administratief gebouw kunnen nog in 2020 afgesloten worden.

Maa 21

Inbouw centraal magazijn

Blickle polyurethaan productie hoogbouwmagazijn

Om de logistieke processen in de nieuwe polyurethaanproductie nog efficiënter te maken, wordt een eigen centraal magazijn geïntegreerd.

Aug 21

Begin interieurafwerking productie van polyurethaan

Blickle polyurethaan productie Gevelmontage

In augustus 2021 zijn de werkzaamheden aan de bouwschil voldoende afgerond om te kunnen beginnen aan de interieurafwerking.

Dez 21

Ruwbouw administratief gebouw

Blickle Klantencentrum Administratiegebouw

IJskoude temperaturen en sneeuw vormen geen hinderpaal voor de ruwbouw van het administratief gebouw.

Maa 22

Verhuis naar de nieuwe polyurethaanproductie

Verhuis naar de nieuwe polyurethaanproductie Blickle

In maart wordt begonnen met de verhuis van productie-unit 5.

Apr 22

Start productie van polyurethaan

Start productie van polyurethaan Blickle

In april 2022 gaat de productie van polyurethaan wielen van start, precies zoals gepland.

Mei 22

Volledig automatisch temperproces

Blickle Volledig automatisch temperproces

In mei 2022 wordt het volledig automatische tempersysteem met AGV-apparaten bedrijf gesteld.

Maa 23

Coming soon: Verhuis naar administratief gebouw

Nieuw hoofdkantoor in Rosenfeld

In maart 2023 moeten de inhuldiging van het nieuwe klantencentrum met kantine en de verhuis naar het nieuwe administratief gebouw plaatsvinden.