Nieuw Blickle Experience Center geopend

Wereldwijd uniek testcentrum voor wielen biedt klanten de mogelijkheid Blickle producten te "beleven"

De officiële opening van het nieuwe Blickle kantoorgebouw markeerde ook de opening van het Blickle Experience Center.

Het Blickle Experience Center is het modernste testcentrum voor wielen ter wereld en biedt klanten de mogelijkheid om Blickle producten uitgebreid te testen, te vergelijken en verschillende parameters objectief te meten. Op een rijbaan met een traploos instelbare helling en verwisselbare oppervlakten kunnen de meest uiteenlopende gebruiksomstandigheden realistisch worden nagebootst en omstandigheden realistisch worden gesimuleerd. Door middel van nauwkeurige sensortechnologie worden bijvoorbeeld de benodigde inspanning, het geluidsniveau en de rolweerstandswaarden geregistreerd tijdens het duwen of trekken en live gevisualiseerd of opgenomen op displays.

Het subjectieve gevoel tijdens de rijtests wordt dus aangevuld met echte meetresultaten.

Er zijn in totaal 16 verschillende testwagens beschikbaar, die zijn uitgerust met verschillende wielen, remmen en elektrische startsystemen (ErgoMove). Natuurlijk kunnen ook klantspecifieke eisen in kaart worden gebracht en als testscenario worden gesimuleerd.

Voor klanten uit de hele wereld biedt het Blickle Experience Center dus de mogelijkheid om investeringsbeslissingen op het gebied van mobiliteit veilig te stellen. Samen met de wielspecialisten van Blickle worden optimale oplossingen op het gebied van ergonomie en efficiëntie bekeken.

Bovendien wordt het Blickle Experience Center gebruikt voor de systematische opleiding van Blickle-consultants in binnen- en buitenland. Het Blickle team van trainers wordt ondersteund door de nieuwste technologie.

Met het Blickle Experience Center breidt Blickle zijn service voor wielen verder uit en claimt hiermee zijn visionaire uitspraak "To be the best wheel and castor manufacturer to work with".